Embleem Titel Facebook

Wie wij zijn!

“In 2012 besloten wij, Roderick en Ambrosius om in Breda een wandeling te maken rondom een plaatselijke legende; de Klokken van de duivel. Die ene tocht was het begin van een inspirerende ontdekkingstocht door de verhalen van onze omgeving. Plotseling bleken wij in ons kleine Nederland even goede verhalen te hebben die zich konden meten met die van de grote culturen als de Kelten, Grieken en Vikingen.

Sindsdien hebben we ons werkveld uitgebreid, zijn samenwerkingen aangegaan met streeknetwerken, erfgoedinstanties, ondernemers, theatergezelschappen en folkbands. In de rol van legendejager in toepasselijke outfit, voorzien van de juiste attributen en gepakt met vele, bijzondere verhalen verhalen betrokken we een steeds groter publiek bij de verhalen van weleer.

Het doel van de legendejagers is om de oude vertelcultuur en geschiedenis op een lichtvoetige manier aan een breed publiek aan te bieden. We streven ernaar om deze boeiende materie werkelijk te laten beleven. Kleinschaligheid is bij ons een pré omdat bij ons soort projecten in een relatief klein gezelschap de belevingsintensiteit vaak sterker is. Inmiddels organiseren we tal van leuke, kleinschalige events, hebben we een aandeel in tal van boeiende, historische projecten en we zitten nog altijd boordevol nieuwe ideeën.”

De Legendejagers kennen twee takken. De legendejagersacademie houdt zich bezig met de inhoud, het zoeken naar verhalen en historische zaken. De legendejagersbende bestaat uit de mensen die de tochten begeleiden, spannende personages spelen en verhalen vertellen. Twee manieren om de verhalen bij het publiek te krijgen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een kleine gemotiveerde groep waarin ieder zo zijn eigen plekje heeft gevonden.

 

 

iconMaak kennis met Ambrosius

iconMaak kennis met Roderick

 

Vorige Volgende