Embleem Titel Facebook

Gijsbregt van Wulvenhout Gijsbregt

Meester van de Zwarte Orde
Geboortedatum: 12 november 1624
Orde: De Zwarte Orde

Er zijn overal bandieten. Ook onder de legendejagers. Gijsbrecht Wulvenhout heeft zich nooit aan regeltjes gehouden. Als kind trok hij al de wijde wereld in. Hij kwam uiteindelijk bij de Broederschap der Legendejagers. Maar toen bleek dat hij zijn taken als legendejager wel eens gebruikte om zichzelf te verrijken, werd hij door alle anderen buitengesloten. Iedereen... behalve Melchior Grimlein.

Melchior dankte zijn leven aan Gijsbrecht. "Je kunt Gijsbrecht vergelijken met Robin Hood. Oké, een ondeugende Robin Hood was hij wel. Maar als het er op aan komt, is Gijsbrecht een man van zijn woord", zegt Melchior.

De meeste legendejagers die uit de Broederschap worden gezet, komen in de Zwarte Orde. Volgens Melchior een orde die er nog altijd bij hoort, maar volgens anderen zijn het uitgestotenen. Onder hen zitten dieven, piraten, spionnen... struikrovers, oplichters.

Kortom de mensen die je liever niet wilt ontmoeten. En toch... toch dragen zij ongezien een steentje bij in het hele Legendejagersverhaal.

Vorige Volgende Terug