Embleem Titel Facebook

De Orden Historie

Zoals gezegd is onze prachtige broederschap opgedeeld in een aantal orden. Elk hebben ze zo hun specialiteit. De grootste orde is de orde die Melchior zelf heeft opgericht; De Orde van Grimlein. Zij vormen eigenlijk een beetje de spil. Melchior is hier de grootmeester.
De Aegirsorde is de orde van de zeevaarders en piraten.
De Orde van Skye komt van het gelijknamige, Schotse eiland en is ook erg bedreven in de scheepvaart, maar blinkt vooral uit op het undercoverwerk en de spionage. Gilthrud Fennegar is hun grootmeesteres.
De Groene orde is misschien wel de meest wonderlijke van alle. In deze orde tref je elfen en andere sprookjeswezens aan. Zij bewaken de poorten naar de wereld van onze collectieve fantasie. Maar het is tevens de orde die streng verweven is met de natuur.
De Zilveren orde staat onder leiding van een achttiende eeuwse, Franse aristocraat en is de orde van alle wetenschap achter de legendejagers. Nemo is één van hen.
De Orde van Foucault huist ook in Frankrijk en is de orde van de harde actie. Je zou ze wel eens kunnen vergelijken met een leger. Maar Melchior duldt geen leger in zijn broederschap.
Tenslotte... moet ik je waarschuwen voor de Zwarte Orde. Elke legendejager die uit een orde wordt gezet wegens wangedrag komt vroeg of laat in de Zwarte Orde. Eigenlijk helemaal geen orde, maar een ongeorganiseerde groep. Toch zijn ze onmisbaar in onze broederschap. Het één kan namelijk niet zonder het ander, wit niet zonder zwart, hoog niet zonder laag en goed niet zonder slecht!

Vorige Volgende