Embleem Titel Facebook

Persberichten 2016

Burgemeester en wethouder openen Baroniepoort bij Gasterij de Posthoorn

Door Addo Sprangers op 23 april 2016

RUCPHEN - Vrijdagochtend was het een drukte van belang bij Gasterij de Posthoorn. Naast een heleboel belangrijke mensen en de kinderen van groep 3 en 4 van de St. Martinusschool, waren burgemeester mevrouw van der Meer Mohr en wethouder Lazeroms aanwezig om de opening van de Baroniepoort te verrichten.

Daarnaast waren er twee Legendejagers, een soort vertellers die bij de opening een belangrijke rol speelden. Zij hadden in een open vuur 4 smeedijzers liggen, die gebruikt zouden worden om de paal bij de poort van een aantal symbolen te voorzien. Een kroon, een aardbei, een blad en slak sierden na de opening alle 4 de zijden van de Baroniepoort-balk.

Francis Witmer van Landstad de Baronie geeft aan hoe het idee is uitgewerkt: "De Baronie is een gebied met veel aantrekkelijke natuur en cultuurhistorisch waardevolle plekken. LandStad De Baronie wil deze mooie plekken beter ontsluiten voor het grote publiek. Verspreid in de Baronie komen er op zo'n 10 plaatsen Baroniepoorten. Dit zijn goed bereikbare locaties met voldoende parkeerplaatsen en horeca die directe toegang bieden tot fiets- en wandelroutes om het betreffende gebied te beleven". De opening van de Baroniepoort bij de Rucphense Bossen zorgt ervoor dat recreanten gebruik kunnen maken van bewegwijzerde routes, waaronder een grensoverschrijdende MTB-route, een ruiterroute en fiets- en wandelknooppunten.

Bekijk het originele bericht.

Vorige Volgende Terug