Embleem Titel Facebook

Lezingen


 

Als Legendejagers inhaken bij een project, storten zij zich daar vol in. Daarbij komt steeds vaker een diepgaand historisch en/of literatuuronderzoek kijken. Alle informatie die wij inmiddels verkregen hebben delen we graag met een breed publiek. Zo vindt u in ons boek 'Storm over de Commanderij' de code om een gratis boek te downloaden van internet dat het historische verhaal van de Tempeliers vertelt.
Maar wij willen ook graag in gezelschap komen vertellen over interessante geschiedkundige zaken of zaken die betrekking hebben op de vele prachtige verhalen die we rijk zijn. Korte of langere lezingen voorzien van prachtig plaatmateriaal.


Tempeliers

Deze machtigste ridderorde ooit, had ook een commanderij in het huidige Nederland en wel in het Brabantse Alphen. In de literatuurstudie voorafgaand aan ons boek Storm over de Commanderij stippelden we de hele historie van de Tempeliers uit, met die paar feiten die we weten van Alphen. Een relaas dat is te lezen in een bijlage van het boek of in deze lezing, opgesplitst in twee delen; Facts &Fiction.
Eerstvolgende lezing: 30 november 2021, Cultureel Centrum Den Heuvel, Heuvelstraat 5 in Alphen (Geef je hier op)
10 januari 2022 in Schijndel

Lucas Stas: Wonderdokter of oplichter?

In het Breda van de tachtigjarige oorlog vestigt Lucas Stas zich als apotheker in de stad en weet zich in de volgende dertig jaar op te werken tot stadsapotheker en garnizoensarts. Maar Meester Stas lijkt ook een mysterieuze kant te hebben. Heeft hij werkelijk het levenselixer uitgevonden? Waarom is zijn graf onvindbaar? Wie heeft het recept geërfd? Pure geschiedenis met uitstapjes naar de Tachtigjarige oorlog, de pest, geneeskunst in de Middeleeuwen en de stad Breda in die tijd. Interessant en spannend, maar tevens een bijzonder verhaal!

Koning Arthur: De Queeste naar Avalon

Waarom is de grootste koning van Engeland zo gehuld in de nevelen van mysterie? Heeft hij wel bestaan of is hij een creatie van de fantasiën van volk en troubadour? Een boeiend relaas over de historische achtergrond van de grootste koning van Engeland en de invloed die hij had op de culturele uitingen.

Over verhalen

Wat is het verschil tussen sagen, sprookjes, fabels, legenden en andere verhalen? Een korte lezing over verhalen en hun ontstaan. Doorspekt met vele voorbeelden. Een mix tussen een interessante lezing en een boeiende verhalenvertellerij

De kip als luxe-artikel

De historische stad Breda heeft een rijke geschiedenis: van de list met het Turfschip en alles over de Oranjes in Breda. Ook het Bredase hoen hoort bij onze geschiedenis. Van oudsher had iedere streek zijn eigen dierenrassen. Rassen die goed aangepast waren aan de omstandigheden van dat gebied. Hoewel het gebied rondom Breda voornamelijk bestond uit arme zandgronden, waar keuterboertjes met een gemengd bedrijf op proberen te overleven, is het Bredase kippenras een heel bijzondere hoen. Een ras, wat niet beïnvloed werd door de soms zware omstandigheden waarin mens en dier moesten leven. Het Bredase hoen is overigens ook een bewoner van Boerderij Wolfslaar. Een lezing, gegeven door Legendejager Roderick.

iconWilt u een lezing boeken of bezoeken? Of wilt u andere informatie over een lezing? Mail of bel ons!


Vorige Volgende Door