Embleem Titel Facebook

Projecten

Het doel van de legendejagers is om de oude vertelcultuur en geschiedenis op een lichtvoetige manier aan een breed publiek aan te bieden. We streven ernaar om deze boeiende materie werkelijk te laten beleven.
In de loop van de tijd hebben we ons op diverse, boeiende verhalen en historische thema's gestort. Soms vanwege eigen interesse, soms omdat we uitgenodigd werden mee te denken. Daarbij werken we samen met gemeenten, streeknetwerken, heemkundekringen, toerisme en horeca.

Verhalen zoals die van Koning Arthur kent vele mysterieuze diepe gronden die nauw verbonden zijn met de geschiedenis. De vertelcultuur rondom dit onderwerp is bijzonder rijk en gevariƫerd. Figuren zoals de mysterieuze apotheker Lucas Stas doken gewoon op toen wij onze eigen omgeving verkenden. Op dit moment zitten we tot onze nek in de materie van de Zuiderwaterlinie.
Stuk voor stuk zijn de thema's waarin wij ons verdiepen de moeite van alle energie waard. Sommige van deze thema's uiten zich in een tocht, anderen in een boek, een spel, een activiteit of voorstelling. Kortom de projecten van onze Legendejagersacademie vormen de basis voor prachtige producten of activiteiten voor een breed publiek.

 

 

Lees meer over onze projecten:

iconTempeliers in Brabant

iconLucas Stas; Breda's stadsapotheker

iconZuiderwaterlinie

iconKoning Arthur

iconSmokkel & Turf

iconBaroniepoorten

iconBreda Ondergronds

iconLegendevensters

iconHistorische verhalen van Breda

 

Vorige Volgende