Embleem Titel Facebook

Zuiderfrontier


Als de familie van Glinsteren verhuist naar het huis van hun grootouders, ontdekken ze dat ze letterlijk op een historisch plekje wonen. Een mysterieuze koffer vol oude papieren geeft telkens een beetje van de woelige geschiedenis van de streek prijs.
Als lezer kijk je mee over hun schouders mee en beleef je het ontstaan van de Zuiderwaterlinie, één van 's Nederlands meest indrukwekkende verdedigingswerken, in de streek Breda-Geertuidenberg. Je doorkruist De Grote Opstand waarin Terheijden het zwaar te verduren kreeg. De Kleine Schans werd aangelegd en later de Spinolaschans en de Houtse Linie. Maar je trekt ook mee met Franse soldaten door de koude en vochtige polders ten noorden van Breda. We ontmoeten Menno van Coehoorn, de bedenker van alle vestingwerken en lijden mee met de boeren die hun landerijen verloren zien gaan bij de inundaties. En tenslotte wordt de linie weer in gereedheid gebracht in de tijd van de Belgische Opstand.
Genoeg te beleven dus. Ook dit boek is uitgerust met een digitale, historische bijlage. Ook heb je de toegang tot een aantal luisterverhalen en prachtige fietsroutes zodat je de locaties uit het boek werkelijk kunt bezoeken.


  • Leeftijd: volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
  • Verschijningsdatum: 23 juni 2023
  • Softcover: 23,50
  • Vorige Volgende