Embleem Titel Facebook
Academie

Legendejagers Academie

De Legendejagersacademie is het studiecentrum van de Legendejagers. Hier wordt naarstig gezocht naar sagen en legenden, historishe aspecten die de basis vormen voor onze tochten en activiteiten. Vergelijk het met een heemkundekring... maar dan net iets anders. De academie zet de legendetochten uit, schrijft de Legendecourant. De Academici zijn ook de auteurs van de boeken die de Legendejagers schrijven.
Kortom, de academie legt een gedegen bodem voor alle activiteiten die de Legendejagersbende organiseren. Niets van de Legendejagers is zomaar uit de lucht gegrepen.

 

Academie-projecten

Tempeliers in Alphen / Storm over de commanderij: In samenwerking met LandStad de Baronie, Heemkundekring Carel de Roy, Streekmuseum Alphen gingen we op zoek naar de Tempeliers in Alphen. Legendejagers schreven hiervoor het boek Storm over de commanderij.

Baroniepoorten: tien bakens in de Baronie van Breda die gebieden ontsluiten die belangrijk zijn vanwege natuur, historie of streekproducten. Wij gaven de baroniepoorten vorm en hebben ze voorzien van luisterverhalen.

 

Momenteel werken we aan nieuwe projecten, waaronder:

Lucas Stas": We onderzoeken momenteel de figuur van Lucas Stas, garnizoensarts en stadsapotheker in het begin van de 17e eeuw. Een onderzoek met interssante elementen als de Tachtigjarige oorlog, geneeskunst in de Middeleeuwen en de pest. En we zijn daarbij gestuit op enkel mysteries... Ook dit onderzoek zal uitmonden in een boek.

Meer legendetochten": We zijn een aantal legendetochten aan het updaten en digitaliseren. Na die klus gaan we het aantal tochten uitbreiden.

 

Interesse?

Interesse in geschiedenis? Sagen? Legenden? Sprookjes? Sluit je dan bij ons aan en werk mee aan één van onze boeiende projecten.

Vorige Volgende