Embleem Titel Facebook

Spelontwikkeling

Spellen zijn een ideale manier om interactief bezig te zijn met een historisch onderwerp of volkscultuur. Ook kunnen zij een verhaal extra levendig maken. Legendejagers denken graag mee in de ontwikkeling van spellen. Voor kinderen, maar voor ook voor volwassenen. Je kunt onderscheid maken in gezelschapsspellen enerzijds en actieve spellen anderzijds.

Actieve spellen


Bij actieve spellen kun je denken aan tikspellen zoals levend stratego, waarop eindeloos te variƫren valt. Ook kan een spel met een tocht gecombineerd worden. Bijvoorbeeld een speurspel. Sommige spellen zijn ideaal als personeelsuitje of familieuitje. Kijk hiervoor eens bij de belevingstochten.

Gezelschapsspellen


Legendejagers ontwikkelen ook graag bordspellen met verhaalthema's of historische thema's. Zo zijn zij op dit moment bezig met een spel rondom de Zuiderwaterlinie. 27 maart zal er een try-out zijn bij het erfgoedcafe in Heusden

Spelkisten


Een spelkist is een soort escape-spel. In de kist zitten diverse kleine spellen waaronder codes kraken en puzzels oplossen, maar ook actieve onderdelen zoals een speurtocht kunnen daar deel van uitmaken. Denk vooral niet dat een spelkist alleen voor kinderen is, want een spelkist kan evengoed geschikt zijn als basis voor een teamuitje of familiefeest. Momenteel wordt er gewerkt aan spelkisten voor Huis ten Bosch in Chaam en B&B de Luijenberg in Oud Gastel.

 

Vorige Volgende